Egynapos sebészet

Az egynapos sebészet olyan terápiás vagy diagnosztikus sebészeti tevékenység, amely részletes előzetes kivizsgálást igényel az altatóorvos, és esetenként belgyógyász bevonásával.

Egynapos sebészeti beavatkozás lehet olyan diagnosztikus, vagy terápiás sebészi jellegű tevékenység, melyet követően a beteg csak néhány órás szakfelügyeletet igényel, melyet egy ezen célra kialakított fektetőben tölt.

A beavatkozás után pácienseink 1, ill. 2 ágyas exkluzív teraszos betegszobákba kerülnek elhelyezésre. A gyógyulási folyamatot nagymértékben segíti a személyre szabott ellátás.

A megfigyelési idő áthúzódhat a következő napra is, de az intézményben való tartózkodás nem haladja meg a 24 órát. Esetenként 24 órán belül, saját lábukon, kísérővel hagyhatják el a klinikát és a gyógyulás további szakaszait saját otthonukban, megszokott környezetükben töltik.

Az egynapos sebészeti beavatkozás tervezett időpontját a beteg és az orvos közösen határozzák meg szakorvosi javaslat alapján, melyet beutalóval lehet igénybe venni. A Dr. MARRON klinikán azok a betegek részesülhetnek egynapos sebészeti ellátásban, akik írásos beleegyezésüket adják a beavatkozáshoz.

Az egynapos sebészeti ellátás mindenki számára elérhető, aki rendelkezik érvényes TAJ kártyával. Külföldiek, illetve biztosítási kártyával nem rendelkezők térítés ellenében vehetik igénybe a szolgáltatást. A műtét napján az operáló orvos által meghatározott időben szakképzett egészségügyi szakdolgozó fogadja a pácienst, készíti fel a műtétre, majd a végzi a műtét utáni megfigyelést is.

A Dr. MARRON klinika egynapos sebészeti ellátási körei

  • érsebészeti problémák ( visszér műtét)
  • kisebb ortopédiai esetén ( bütyök műtétek)
  • kézsebészeti kórképek ( pattanó új)
  • sebészet ( lágyéksérv, ködök sérv, epe műtét)
  • fül-orr-gégészet (orrsövény műtétek)
  • gasztroenterológia ( gyomor- és vastagbél tükrözés )

A műtét előtti héten a páciens teljes körű, mindenre kiterjedő felvilágosítást kap a műtét előtti teendőkről, a műtétről és a lehetséges szövődményekről. A műtét előtti héten kerül sor a műtéthez szükséges teljes körű kivizsgálásra ( laborvizsgálatok, EKG...).

Az egynapos sebészeti műtét előtti napon éjféltől tilos bármit enni, inni, sőt ajánlott a könnyű vacsora fogyasztása. A rendszeresen szedett gyógyszereket javasolt bevenni egy korty vízzel, illetve az altató orvos által előírtakat betartani.

Korszerű és gyors orvosi ellátással várja pácienseit, a Dr. MARRON exkluzív magánklinika.

 

 

 

 

 

Sajtóközlemény