Botox és hyaluronsavas kezelés

A mimikai izmok fokozott működése ráncokat hozhat létre. Ezek működésének gátlása Botox injekcióval lehetséges, majd utána következhet a hyaluronsav feltöltés a bőr felületesebb rétegeibe.

A hyaluronsav a bőrben megtalálható természetes, áttetsző, zselészerű anyag, mely a bőr rugalmas rostjainak, a kollagén rostoknak a fő alkotó eleme.

A fiatal, egészséges bőrben természetesen, nagy mennyiségben megtalálható, tartósan megköti a vizet, biztosítja a bőr rugalmasságát, feszességét. Ezeknek a fehérjéknek a mennyisége az idő előrehaladtával fokozatosan csökken szervezetünkben.

Mivel az öregedő bőr hyaluronsav tartalma csökken, ezért a bőr veszít rugalmasságából és megjelennek a ráncok. A befecskendezett hyaluronsav egy időre tartósan pótolja az adott területen a bőr hidratáltságát és a hiányzó rostok helyét kitölti, hatásuk 6-8 hónapig tart.

Az arcon lévő kisebb - nagyobb ráncok kiemelését, feltöltését a ráncok alá beinjekciózott hyaluronsav készítményekkel végezzük.

Miként zajlik a hyaluronsavas ráncfeltöltés?
A bőr rétegei közé vagy közvetlenül bőr alá adjuk a hyaluronsavat, melyek a ráncok kiemelésével elsimítják a bőrt.

Fő felhasználási területei:

  • a homlokon, amely “mérges” ráncnak is ismert orrgyöki redők, a szemöldökök között helyezkednek el;
  • a felsőajak függőleges „dohányzó” ráncai;
  • az orrtól az ajakzugig tartó „nasolabialis redő”;
  • nevető és Marionette ránc, gödröcske, zavaró ránc, bőrhiba vagy sérülésből adódó bőrmélyedés.

Hyaluronsavas ráncfeltöltés folyamata Dr. MARRON klinikán.
A feltöltést megelőzi egy szakorvosi konzultáció, ahol a klinikánk magasan képzett szakembere felméri a páciens bőrét, bemutatja a kezeléssel elérhető eredményeket. Itt elmondhatja a páciens az elvárásait.

A kezelés időtartama körülbelül 30 perc, mely ambuláns módon, helyi érzéstelenítésben történik krém, vagy érzéstelenítő injekció használatával. A beavatkozás során nincs szükség sem altatásra, sem narkózisra. Ez köszönhető annak, hogy a ráncfeltöltéshez használt anyagot, nagyon vékony tűvel vagy korszerű mikrokanüllel juttatjuk a kezelendő területbe. A beavatkozás után a páciens szinte azonnal folytathatja napi tevékenységét.

A kezelt felületesebb ráncok csaknem minden esetben teljesen megszüntethetőek, a mélyebbek pedig látványosan javulnak. A hatás általában kettő - tíz nap alatt épül fel.

Kombinált kezelés: Botox és hyaluronsavas töltés
A mélyebb ráncok esetében (pl. homlokráncok, glabelláris ráncok) a Botox kezelés nagyon jól kombinálható hyaluronsavas töltéssel is. Ebben esetben általában először Botox kezelést alkalmazunk, majd az izmok ellazulása után hyaluronsavas töltést. Ezzel emeljük ki a még megmaradt ráncokat. A mélyebb ráncok esetén ez a kombinált kezelés az egyetlen valóban hatékony megoldás jelen állás szerint.

Műtéti beavatkozások nélkül szeretné visszaállítani bőre fiatalos teltségét?
Vegye igénybe Ön is a Dr. MARRON exkluzív magánklinika személyre szabott kezelését!

Orvosaink:
Dr. Varga János

 

 

 

 

 

Sajtóközlemény